T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ERZİNCAN / MERKEZ - Göktürk İlkokulu

100. YILDA 100 MEKTUP ARKADAŞI PROJESİ

Koordinatörlüğünü Kocadere Vali Mehmet Özgün İlkokulu'nun yaptığı ve okulumuzunda dahil olduğu '100. Yıda 100 Mektup Arkadaşı' projesi ilk mektupların gönderileceği ocak ayı itibariyle başladı.

     Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100.Yılında ülkemizin farklı coğrafyalarında yaşayan öğrencileri buluşturacak olan '100 Yılda 100 Mektup Arkadaşı' adlı proje 02.11.2023 tarih ve 88747314 sayılı Kaymakamlık Oluru ile hayata geçmişti. Proje kapsamında; Bursa Nesrin Fuat Bursalı İlkokulu, Rize Vakıflar İlkokulu, Gaziantep Şehit İbrahim Solak İlkokulu, Mersin Kuyuluk İlkokulu, Eskişehir 23 Nisan İlkokulu, Erzincan Göktürk İlkokulu ve Muğla Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu öğrencileri okulumuz öğrencileri ile mektup arkadaşı oldular.

     İlk mektuplar okulumuz öğrencileri tarafından bu ay içerisinde gönderilmeye başlayacaktır. Öğrenciler ilk mektuplarında yaşadıkları yerden, kendisinden, ailesinden, köyünden veya mahallesinden bahsedeceklerdir. İlk mektuplarda birbirlerini tanımaya başlayan öğrenciler ikinci mektuplarında yörelerine ait Somut Olmayan Kültürel Miras ögelerini(masallar, ninniler, maniler, türküler vb...) mektup arkadaşları ile paylaşacaklardır. Bu sayede öğrencilerin her biri hem kendi yöresini tanıtan bir kültür elçisi olacak hem de farklı yörelerin kültürlerini tanımaya başlayacaktır. Üçüncü ve son mektupta öğrenciler şehirlerine ait kartpostallar ve isterlerse maddi değeri çok olmayan hediyeler göndereceklerdir. 

     Farklı bölgelerde yaşayan öğrencileri tanıştırmak, dostluklar kurmalarını sağlamak, yörelerini, kültürlerini tanıtmasına imkan sunmak dışında öğrencilerde anlatım ve yazma becerilerini geliştirmek projenin diğer amaçları arasında yer almaktadır.

08-01-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.01.2024 - Güncelleme: 08.01.2024 13:13 - Görüntülenme: 27
  Beğen | 0  kişi beğendi